Tulossa: Tee tulevaisuutesi -päivä Tiedepuistolla 5.4.2017

Tee tulevaisuutesi – yhteistyössä osuuskunnassa!

Aika: keskiviikko 5.4.2017 klo 9–15.30 (työpajat 12-15:30)
Kenelle: Kaikille oman osaamisensa kehittämisestä tai yrittäjyydestä kiinnostuneille
Paikka: Joensuun Tiedepuisto (aamupäivä rakennuksessa 1, iltapäivä rakennuksessa 4B)
Ilmoittaudu 31.3. mennessähttps://www.webropolsurveys.com/S/BEE6BD5C3268E68D.par
Järjestäjät: Kompetenssiperustainen yrittäjyys KYKY -hanke, Josek Oy sekä Pohjois-Karjalan TE-Palvelut

Tule kuulemaan asiantuntijoiden puheenvuorot osuuskuntatoiminnasta tai osallistu iltapäivällä käytännönläheisiin työpajoihin. Työpajojen aiheet liittyvät paitsi osuuskuntatoimintaan myös laajemmin oman osaamisen kehittämiseen. Työpajat järjestetään iltapäivän aikana kaksi kertaa, joten voit valita kaksi kiinnostavinta. Osallistu koko koulutuspäivään tai vain iltapäivän osuuteen.

Tilaisuus on maksuton, tervetuloa mukaan!

Ohjelma

klo 9-11 Osuuskuntatoiminnan esittely ja asiantuntijaluennot

  • Samu Rytkönen, Mainostoimisto Muviment
  • Aki Ryynänen, Woutila
  • Ulla Leppänen, Tampereen seudun osuustoimintakeskus
  • Jarmo Valtonen, Pohjois-Karjalan TE-palvelut

klo 11-12   Lounas (omakustanteinen)
klo 12-13.15  Työpajat
klo 13.15  Kahvitarjoilu
klo 13.45-15  Työpajat
klo 15-15.30  Yhteenveto ja palaute

Koulutuspäivän työpajat

Osuuskunnan perustaminen – näin onnistut ja vältät sudenkuopat
Työpajassa osallistujat käyvät läpi ratkaisevia kysymyksiä, miten osuuskunnan toiminta saadaan onnistuneesti käyntiin.
Vetäjä: Ulla Leppänen, Tampereen seudun osuustoimintakeskus

Osuuskuntatyöskentelyn ABC
Osuuskunnassa työskentely on monipuolista. Tässä workshopissa mukana on kaksi aivan erilaisen osuuskunnan vetäjää jakamassa kokemuksiaan. Miksi lähdimme alunperin mukaan osuuskuntatoimintaan? Millaista on työskennellä osuuskunnassa? Miten osuuskuntaa pyöritetään? Voit lähettää työpajan aiheesta ennakkokysymyksiä sähköpostilla: samu@muviment.fi
Vetäjät: Laura Ronkainen, Osuuskunta Kytö & Samu Rytkönen, Mainostoimisto Muviment

Markkinointi tänään!
Workshopissa käydään läpi moderniin markkinointiin liittyviä asioita ammatinharjoittajan tarpeiden mukaan käytännönläheisesti.  Verkkosivut – tarvitsetko niitä? Google-näkyvyys – jos sinua ei löydä Googlesta, oletko olemassa? Sosiaalinen media – miten saat myyntiä somesta?
Vetäjä: Joona Kotilainen, Tovari Oy

Lisää bisnestä hankinnoista?
Millaisia mahdollisuuksia julkinen sektori ja julkiset hankinnat tarjoavat osuuskunnille? Millaisia tuotteita tai palveluita valtio, kunnat, kaupungit ja sidosyksiköt oikein ostavat? Mistä tarjouspyynnöt löytyvät ja mitä niihin vastaaminen yritykseltä vaatii?  Miten oikein hinnoittelen ja teen tarjouksen?
Keskustelevasti ohjatussa työpajassa saat paljon hyviä vinkkejä julkisista hankinnoista. Saat eväät siihen, mitä julkisen sektorin ostajan kanssa toimiminen vaatii ja saat myös vastauksen siihen, millaista neuvontaa Josekilla on aiheeseen liittyen tarjolla. Voit lähettää työpajan aiheesta ennakkokysymyksiä sähköpostilla: jarkko.peiponen@josek.fi.
Vetäjä: Jarkko Peiponen, Josek Oy

Verkostoitumisen työpaja by Woutila
Verkostoituminen ei ole niin vaikeaa kuin yleisesti ajatellaan. Woutilan luovan alan yrittäjät kertovat sinulle, miten helppoa verkostojen luominen voikaan olla. Työpajassa etsimme yhdessä vastauksia tyypillisimpiin verkostoitumista koskeviin kysymyksiin: Miksi sinun pitäisi verkostoitua? Missä ne verkostot oikein ovat? Miten se verkostoituminen hoidetaan? Tule ja ota selvää!
Vetäjät: Sallamari Siitonen ja Ninnu Karttunen, Woutila

Esittäytyminen haltuun -työpaja
Verkostoituminen, työnhakeminen, yritysesittely, myyntitilanne, jne. Edellä mainitut tilanteet alkavat aina esittäytymisellä. Kuinka jättää hyvä ensivaikutelma ja ottaa kaikki hyöty irti esittäytymistilanteesta? Kuinka pitkä esittäytymiseni olisi hyvä olla? Mistä onnistunut esittäytyminen koostuu?
Esittäytyminen haltuun -workshopin jälkeen osaat esitellä itsesi uskottavasti, itsevarmasti ja luottamusta herättävästi erilaisissa liike-elämän tilanteissa.
Vetäjä: Otto Kuivalainen, Vendacon Oy